Moja pot in poslanstvo

Avtomobilizem je veliko več kot samo vožnja. Avtomobilizem je pomanjšal svet in zbližal ljudi.

Za sprostitev in pobeg pred stresom vsak izmed nas izkoristi prosti čas, ko se lahko posveti najljubšim stvarem. V kolikor pa se nekomu hobi spremeni v misijo in vsakodnevni kruh, lahko govorimo o življenskem dosežku. Sem eden izmed srečnežev, ki lahko opravlja poklic življenja..

Foto: Celjski sejem 2006

Vsi se spominjamo študentskih let, ko iščeš svoj prostor pod soncem. V tem obdobju sem imel veliko srečo, saj sem pri 25.letih dobil neverjetno priložnost za Mercedez-Benz G-razred inštruktorsko šolanje v Gradcu, Avstrija. Pridobljeno znanje mi je odprlo vrata na Avtomobilistični sejem v Celje, kjer sem pričel sodelovanje z elitnimi slovenskimi inštruktorji in prejel vabilo za poklicno šolanje za trenerja varne vožnje pri legendarnemu vozniku Branetu Küzmiču.

V visokvalificirani ekipi bivših dirkačev, ki so delali pod nacionalno licenco nemškega ministrstva za promet, sem izkoristil priložnost za pridobivanje dragocenega znanja. Ekipa pod imeni kot so Küzmič, Podobnik, Mihelčič, Holinsky, Kekez, Kacin, Mirkovič mi je dala potrebno in neprecenljivo kilometrino na začetku moje kariere.

Leta 2014 me je pot zanesla čez mejo v iskanje dodatnih znanj in poslovnih partnerstev, kjer sem začel sodelovanti v avstrijski ekipi ÖAMTC Fahrtechnik. Po 6 letih dela s kupci, profesionalnimi vozniki, proizvajalci in njihovimi izkušnjami v tej izjemni in hitro rastoči avtomobilski industriji, kjer so inovacije in nadgradnje del vsakdana, sem prejel laskajočo ponudbo in postal del v masivnem projektu posvečenemu legendi, Mercedez Benz G razredu, kjer na testnem poligonu v Gradcu delam s svojo ekipo off-road inštruktorjev.

Počaščen sem, da prejemam in z veseljem tudi delim znanje na evropskem nivoju, sodelujem pri predstavitvah najnovejših modelov, sistemov in tehnik, mladim pomagam spoznati pasti in odgovorno plat avtomobilizma, navdušencem novih in starodobnih jeklenih konjičkov ter ljubiteljem adrenala, pa v ekipi mednarodnih inštruktorjev in proizvajalcev predstavim tudi zabavno plat avtomobilizma, ki je veliko več kot le prevozno sredstvo.